Tämän polun anatomia

Lyijykynällä hahmotellun tienpäähän piirretty polku on alkanut. Pakonomaisesti olemassaoloaan itselleen uskotellut kirjoitusalusta on elänyt aikuiselämän yhdessä. Ensin kiivaasti kasvaen. Seuraavaksi agressiivisesti itseään etsien. Vihdoin maturiteetin kauniiseen kukkaan puhjeten. Ja lopulta hämärässä kumaraan hitaasti taipuen.

Yli viiden vuoden aktiivinen blogitaival ei ihmisiän ihmeellisyydessä vertoja vetele, mutta tähdenlentojen teknologiataloudessa lienee saavuttanut pienen miehen ison iän. Teksti ei happamoidu eikä sähkösontikka sammaloidu. Mutta pakko pienet perversiot on itselleen hyväksyä: liuskakaupalla tekstiä tahdittanut tumppu on hidastunut harmaaksi ja hiljaiseksi.

Kuoppamaan kiviä ei näissä talkoissa vielä syrjään silti siirrellä. Matka jos toinenkin on taitettavana. Askel hitaammalla tuotantotahdilla – ei käy kiistäminen.