Perjantaipull(a/o) ja palkitsemismekanismi

Reklamaatiokäsittelyiden käsirysyvälttely keskeytyy lempeään esitykseen. Kaksikymmentä naamaa paistaa epätietämättömänä aurinkona. Tässä on potentiaalia – matkasaarnaaja touhottaa. Antamatta ymmärtää, mitä ilmastoinniltaan alimitoitetun tilan hikeen vetävällä eepoksella haluaa antaa. Kello tikittää kohti 45 minuutin päätöslausetta.

Tiukassa tilanteessa karpalo kihoaa korville. Pientä pullapuustia ei ole äiti leiponut tai naapurinyrkkeilijä kaulinut. Kuumottuneet korvat kauhistuvat itse omaa ajatustaan, jonka juoksun epäselkeydestä yleisö oli selvillä ensimmäisestä inahduksesta asti. Mutta jonka epärelevanttiuden ja epäkorrektiuden välillä poukkoilevan luonteen samainen saarnamies ymmärsi viimeisellä minuutilla.

Lopulta kiperä tilanne laantuu epämielyttävästi nytkähteväksi tekonauruksi – miksipä ei, suomalaiseen luonteeseen uppoava perjantaipalkinto kun on valmiiksi makusteltu elämysnautinto lähiötoimiston leipomotoimintaa.

Päivä myyntipresentaation arkea päättyy.