Rehevä kuningatar

Perheperjantai. Viikko ei ole vanhentunut, vaikka keskiviikon raksalounasta on sulateltu jo kaksi yötä. Beefy Queen on karu kuin korsetissa baletintanssijan urasta haaveileva valkoinen valas. Mutta kerta toisensa jälkeen kutsuu luokseen kuin Pikkuroban putka.

Sekavasta seinän ruokalistasta erottuu grillipihvi, 11,90. Mojova mättö toimii moitteetta työn raskaan raatajille. Salaatilla on turha kaunistella, kaalinlehti koristaa ja saa naarmuisen lautasen sykkimään. Työpaikkaruokalaksi tukevassa kuningattaressa on charmia kuin nostalgiaa Neuvostoliitossa.

Sisäfileenä myyty mureke toimii, mutta mitä olisi miehen annos ilman ketsuppia ja sinappia – tahmaisista, kämmeneen liimautumista purkeista puristeltuna? Kokonaisuuden kristallisoi paperiset pöytäliinat, heiluvat tuolit ja kuolinpesästä haalittu kaatopaikkataide. Kaikessa karuudessaan pulska paikka vetää vertoja fine dining lounaalle. Ainakin vain toisessa tulee täyteen.