Inkvisiittori kastraattorina

Katolilais-luterilainen tuttavapariskunta nai toisensa Katolilaisessa kirkossa. Tapa-luterilainen ei laittanut erityisesti painoarvoa pienille muotoseikoille. Pappi kun ei suostunut suussa sulavaa makunautintoa pariskunnan puolikkaalle jakamaan. Pieniarvoiseksi osoittautui myös avioliittoon siunaamatta jättäminen – kirkkomuodollisuudet kun olivat yleisesti ottaen katon päälleen saaneelle tärkeää.

Jälkikäteen suurennuslasi ja sanakirja paljastivat kuitenkin mielenkiintoisia yksityiskohtia. Avioliittopapereissa pariskunta oli allekirjoituksellaan lupautunut kastamaan kaikki lapsensa Paavin pyhään puhtauteen.

Syrjintä, petos ja uhkailu – mikä kirkollinen kolminaisuus. Tuomion täytäntöönpanon yksityiskohtia jäi jähmeä takalohko silti ihmettelemään. Jos lasta ei altaalle kuulu, kostaako hurjistunut, lampaiden kerintäsaksilla huitova inkvisiittori kastraatiolla?