Christiania

Psykedeelinen pallokangas vilahtaa kulman taakse. Värikästä maailmaa aistii joukko pellavapäitä ja kulkukoiria kiusoittelevia konttausikäisiä. Iloinen elämä ja huolettomat aistinlaajentimet leijailevat sopuisasti vaihtoehtoisyhteiskunnassa. Yksilöt toteuttavat itseään kukkaislasten kehdossa, kunnioittavat koskemattomuutta ja kommuuniksi lopulta kietoutuvaa yksilöiden yhtenäisyyttä. Harmaasta väriläiskäksi livahtanut rantakaistale on maailmankaikkeus.

Elämä on kuitenkin ajanut ohi kemikaalin kyllästeisestä, itsevarmasta utopiasta. Orgaaninen ruoka ja vapaa rakkaus valtasivat maailman, eikä vaihtoehtoisyhteiskunnalle jäänyt roolia. Marimekon pallopaitojen sijaan katuja kuluttavat ammattikauppiaat ja eilisillan tärinöissä koloista sarastavaan aurinkoon kaivautuneet. Alkuperäisistä aidankaatajista tai kukkaisidyllin alkulähteistä on vain värikäs seinä muistona. Ehkä utopia toisenlaisesta yhteiskunnasti osoittaitui – utopiaksi.