Maailman uutisia omilta nurkilta

Rakkaat urkkijat, tietoyhteiskunnan edälläkävijät, arvoisat lainsäätäjät. Kun Suomi päätyy otsikoihin ulkomailla, irti ei voi olla kuin manalan nurkan villakoirat tai itse pääpirun sammakoita syöksevä lauantaiaamun röyhtäisy.

On kieltämättä naivia olla ajattelematta etteikö takapajuisessa, säteilevää muovikuoritettua metallimassaa maailmalle syytävässä maassa olisi teollisuusvakoilua. Mutta presidentille esiteltävä, eittämättä astetta naivimpi sähköinen tietosuojalaki linjaa kotikulmien teollisuusvakoilijat auttamattomiksi käsipuoliksi. Jos mieleen ei ole aiemmin tullut vähemmän kiinnijäämiselle riskialttiita tiedontoimitustapoja kuin työsähköposti, ohessa vinkkejä kotikutoisille teollisuusvakoilijoille:
- kirje
- faksi (ja telex?)
- kopiokone
- kynä + a4
- omat aivot / muisti
- msn
- ups, fedex…
- sms
- gmail
- puhe
- puhelin

Uusia urkintalakeja odotellessa voitte vaikka kommentoida listasta puuttuvia viestintämenetelmiä. Tai nostaa naaman näytöltä ja lähteä ulkoilemaan urkintavapaaseen ympäristöön.