Yksi finanssikriisi, kiitos

Olenko taas vähään aikaan maininnut, kuinka mölisevien vasara-apinoiden pystyttämät barrikadit vituttavat? Hyvä. Nyt sitä tulee.

Ilman pankkien myöntämiä lainoja talous pysähtyy. Harva kuluttaja pystyy ostamaan asuntoa, autoa tai kesämökkiä ilman pankin myöntämää lainaa. Vielä harvempi yrittäjä pystyy perustamaan useita ihmisiä työllistävää yritystä ilman pankkilainaa.

Pankkien halvaantuminen aiheuttaa talouteen luottolaman, josta on jo nähtävissä merkkejä. Yhdysvalloissa esimerkiksi rakentaminen ja autokauppa ovat jo jähmettyneet.

Taloussanomat 7.10.2008

Malminrinteen ja Albertinkadun työmaita keskellä ajorataa väistellessä uhraudun päivittäin puikkelehtimaan keskelle kadulla kiitäviä teinien pimpattuja Corolloja. Ja vain, jotta tyttöystäväni perään huutelevalla juntti-insinöörillä olisi hieman enemmän tilaa heilutella vasaraa kadunvarressa.

Tyypillisesti kadunvaltaus kestää tunnin pari kunnes poliisi hajottaa mellakan. Miksi toiset saavat laillisesti häiritä normaalien ihmisten työmatkaa? Jotain rajaa siihen rakentamiseen! Onneksi tulee lama.