Pysäköintiongelmia julkishallinnossa

Hykertelen vihdoin iloissani. Kunnallisvaalien alla tapahtuu kerrankin jotain outoa. Poliitikot puhuvat järkeviä.

Paikallisuus ei ole pelkkä netin karttapalveluiden hypevuosista lainattu termi. Paikallisella tasolla, ei Helsingissä, mutta kaupunginosissa ja niistä nousevilla ehdokkailla on ehdoton vaikutus juuri oman alueensa seuraavaan nelivuotiseen, kuten Kati toteaa. Metropoli on monipuolinen. Vaikutusalue pyörii kotinurkan kissankarvoista kuntaliitoksiin.

Kotikulmien tärkeydestä huolimatta kaupunki ei ole pelkkää asukaspysäköintiongelmaa tai kadun kulmaan unohtuneita koirankakkapusseja. Toinen ehdokastuttuni, tohtori Mattila on lyönyt Suomen suurimman työnantajan kokoisen aukon keskusteluun. Yhteiskunnan ylläpitämän instituution ei tarvitse olla markkinavoimien ruumiillistuma, mutta homman lipsuttua käsistä päättäjien pitäisi laittaa päänsä penkille.

Muutos lähtee uusista ajatuksista.