Vuosilomakierteestä Mallorcan eläkeviidakkoon

Olen aikuinen. Alkaen tänään.

Palkallinen vuosiloma tai vihdoin uusittu käyntikortti ei mullista maailmaa. Kotiin kolahtava eläkäote sitäkin kovemmin. On kaunis idea muistuttaa todennäköisesti myöhemmin eläkekriisissä palavan omaisuuden kertymisestä. Viihtyisässä noja-asennossa vuoden alkavat vilistää villisti verkkokalvolla. Kohta 30, myöhemmin 40 – farmariauto, läähättävä ja lihava koira, paksuna rattaita pykkivä vaimo ja rikkaruohosta röyhistelevä takapiha. Ehkä toisessa elämässä.

“Eläkettä ei karttunut alle 23-vuotiaana tehdystä ansiotyöstä”. Viiden työpaikan kesäuraputkesta alle 23-vuotiaana maksetuilla eläkemaksuilla koen sosiaalisen omantuntoni ehostuneeksi. Olen kontribuoinut yhteiskuntaan enemmän, kuin olisi ollut pakollista.

Karu fakta – peräpukama – karistelee ajatukset kirjeen mukana posliinista kohti jätevedenpuhdistamoa. Terveisiä Viikkiin.