Irtisanotaan yksi Eduskunta

Eduskunnan työntekijäjärjestöt arvostelevat kovasanaisesti eduskunnassa käynnissä olevaa hallinnon kehittämishanketta, Helsingin Sanomat uutisoi.

“Konsulttiyhtiö päätyi raportissaan muun muassa siihen, että eduskunnan kansliassa voitaisiin saavuttaa pitkällä aikavälillä lähes 130 henkilötyövuoden säästö.”

Veroja (liikaa) maksavana kansalaisena minulla tulee olla oikeus vaatia, että Arkadianmäellä työskennellään vähintään yhtä tehokkaasti kuin missä tahansa yksityisessä yrityksessä. Valtion virastossa tai laitoksessa työskentely ei tarkoita, että työpäivänsä voisi tehdä muita löysemmin. Päinvastoin.

“Sauli Niinistön mukaan Eduskunnassa on erittäin voimakas muutosvastarinta, joka on myös ihan luonnollista. Siksi on perusteltua käyttää ulkopuolista konsulttiapua, joka usein näkee asioita selkeämmin ja eri tavoin kuin hallinnossa sisällä työskentelevät.”

Muutosvastarinta ei mitenkään yllätä. Kukapa löysäilyyn tottunut töitä haluaisikaan paiskia. Miksi minun pitäisi maksaa löysäilystä? Outo maa.

Lainaukset: HS.fi 3.7.2008

Comments are closed.