Tänään nukun pitkään

Aurinko on outo. Ei ole syyttämistä uuden espresson, etten saa nukuttua öisin. Ei suinkaan.

Kalafondue löyhkää jääkaapissa jatkuvista pesukerroista huolimatta. Rasittunut kylmäkoneisto hurisee yöllä. Kello tikittää ärsyttävästi. Päivä valkenee kun toinen jalka haudassa hengittävät avaavat silmänsä: liian aikaisin ihmiselle.

Vaikka ruokakulttuuri jäi taakse, ei nautinnosta tarvitse luopua. Korkokengillä kolisteleva kokki vaihtui autoilevaan shortsimieheen. Parsa kehräsi kattilassa, bruschetta pannulla – ja voilà – palat Parma crudoa tipahtavat sulavasti pehmeän makunautinnon punertavaksi kruunuksi.

Kesän lämpö ei vihjeistä huolimatta ole saapunut pohjoiseen. Vaikka kolmasosa kaupunkikansasta shortsi- ja mummohamevillityksessään yrittää muuta kertoa.

Mutta en valita auringosta. Nautin nukkumattomuudesta. Ainahan voi siemaista yöespresson.

Comments are closed.