Vaalirahoituksia ja ostettuja ajatuksia

Pienet puolueet vaativat ennen aikaisia eduskuntavaaleja hallituksen vaalirahoitusepäselvyyksien vuoksi. On ihan ymmärrettävää, että pienet poliitikot ovat toisilleen kateellisia. Onhan se vain väärin, että parempi saa enemmän avustuksia. Ihan kyynel vierähtää poskelle, kun ajattelen näitä alipalkattuja ja epäsuosittuja, pienellä äänimäärällä vaikutusvaltaiksi kuvittelemiinsa tehtäviin päässeitä kansalaisia.

“Oppositio vaatii hallitukselta selvitystä vaalirahoituksesta”, YLE uutiset kertoivat tänään. Raha on politiikka ja politiikka on rahaa. Ei ajatusten ostamisessa ole mitään kieroa. Kyllähän yhteiskunnan rahoittajien äänen jossain pitää kuulua.

Demokratiassa oppposition kuuluu huudella hallituksen perään. Mielenkiintoista on nähdä, kalahtaako kalikka omaan nilkkaan, arkistojen kätköjä kun lähdetään kotipesistäkin tonkimaan.

Ps. Jos kotoinen hiekkalaatikko elehdintä surettaa tai suututtaa, kannattaa tutustua saapasmaan ruusuiseen ja ruudinkatkuiseen politiikkaan. Voisi suomalainen poliitikko olla kovin kateellinen, kun kymppitonnin lahjuksen sijaan olisi voinut netota miljoonia.