Ei vieläkään mitään uutta

Yhdysvaltain ulkoministeri Robert Gates haluaisi sulkea Guantamon vankileirin. Asiasta uutisoi YLE.

Toinen ongelmallinen kysymys Gatesin mukaan on, mitä tehdä niille 70 – 80 vangille, joita ei voida vapauttaa, mutta ei myöskään syyttää oikeudessa tai lähettää kotimaihinsa.

Kuulostaa kohtuullisen reilulta. Ja äärimmäisen pitkälti myös YK:n ihmisoikeusjulistukselta. Vangitse nyt sitten ihminen, jonka et voi osoittaa tehneen rikosta. Sotaoikeus on ihmeellinen. Sinänsä Twin Towerin räjäyttäminen oli ihan laillista. Onhan Al Qaida myös sodassa länsimaita vastaan.

Ps. terveisiä sinulle, Sisäasiainministeriön Poliisiosaston ip-osoitteesta vieraileva lukija. Onko allekirjoittaneella syytä odotella sananvapauden reunaehdoilla keikkuvaa SUPOn verkkopalvelun sulkemistuomiota?

Se siitä. Huomenna lähden lomalle. Ei, siis gradua kirjoittamaan.