Arvostus: Windows & Mac, Nokia & iPhone

Keskiviikkoiltana yritän saada vanhempieni tietokoneen keskustelemaan tulostimen kanssa. HP-printterin ajurit on kunnossa Windows Vistassa, printteri löytyy verkon päästä, mutta mitään ei tapahdu. On vaikea pidätellä kirosanoja kurkussa. Haluan asentaa uusimman version ajureista, mutta HP:n sivulta ladattavalla tiedostolla on kokoa yli 160 mt. Yhdella ajurilla!

Hetkeä myöhemmin avaan MacBookin kannen. En tarvitse ajuria, printteri löytyy ja toimii ilman. Mission accomplished, lentolippu printattu. Kuulostaa hyvältä, Windows: luovutus tunnin epätoivoisen yrittämisen jälkeen, Mac: 30 sekuntia.

Samainen lentolippu heilautti minut eilen Milanoon. Muistan, kuinka vuosi sitten yritin saada silloista Windows PC:ni toimimaan Alice-nettiyhteyden kanssa. “Asenna ajuri, asenna ohjelma, etsi salasana, ai niin, ja toimii vain IE:llä“. Tänään tein toisin. 30 sekunnissa. Tökkäsin AirPort Expressin pistokkeeseen, verkkokaapelin sisään, ja naps, Roberto Terrone toimii kuin häkä. Ilman salasanaa, ilman kaapelia, ilman ajureita ja mikä parasta, ilman Microsoftin insinööriohjelmistoa.

On mielenkiintoista seurata, kuinka Nokialle käy. Kosketusnäyttöä ei suomalaisinsinööri osaa tehdä, hajuttomia, mauttomia ja tylsiä puhelimia kyllä. Ehkä innovaatioyliopisto olisi hyvä juttu. Insinöörien opinnoista puolet pitäisi olla taideaineita.

Disclaimer: Tämä ei ole maksettu mainos. En vain voi ymmärtää insinöörien logiikkaa tehdä tuotteita, joita pitää asennella. Onneksi on vaihtoehtoja.