Ajatukset uudelleenjäsentelyssä

Olipa kerran tilanne, jossa Al Italiaa kaupattiin ranskalaisille. Ammattiyhdistys vastusti ja venkuroi, olisihan kaupan yhteydessä työntekijöistä potkittu puolet pastapelloille. Asia edistyi kulisseissa, mutta sopimuksen allekirjoituspäivänä Air France pelästyi unionin mahtia ja veti ostotarjouksen takaisin. Tricolori-siivet eivät siirtyneetkään patonkilaan.

Mutta kuinkas sitten kävikään? Satujen ihmeitätekevä keijukainen ei löytänyt tietä farssiksi muuttuneeseen tarinaan, vaan peltilintujen siivet katkaistiin pakkoleikkurilla. Viikatemies kilautteli konkurssin kelloja, eikä aikaakaan kun rahat eivät enää riittäneet kerosiiniin. Työntekijät haluavat vastustaa muutosta lakolla. Mutta enää ei ole työpaikkaa, jonka tuotannot voisi pysäyttää.

Kuinka moni muistaa Paperiliiton kolmen kesän takaisen lakkoilun? Taustalla oli jo entuudestaan runsaiden etuisuuksien korottaminen.

Toisinaan toisten nilkkoihin ruikkimisen vaan löytää edestään. Näihän se maailma pyörii.