Minun maailma muuttui

Töissä puhuvat mediamaailman muuttumisesta, konvergenssistä ja divergenssistä. Mobiilit päätelaitteet vastaanottavat pientä blogien kulmaan pulppuavaa pipellystä eikä television katselulla itseään viitsi edes vanhukset viihdyttää. Kaikki tuo kasarikauden alkeisteknologiabuumin käynnistämä elektroniikan elvyttämä elämä on niin kuollut. Digitaalisuus on markkinoinnin sähkö, eikä postmodernin kauden televisiovastaanottimiin ole enää paluuta.

Maailma muuttuu. Tervaa voi sivellä suksien pohjaan, mutta suuntaa on jyrkänteellä enää vaikea kääntää. Todellisen muutoksen ymmärtääkin vasta arkisessa ympäristössä. Röörin ryskiessä perinteikkäälle posliinille, voisi mieli olla autuas. Mutta henkilökohtaisen mobiilipäätelaitteen suoltaessa kiitettävän kokoista laajakuvaa jokseenkin turhasta YouTube-videosta, ei ihmismieli anna aikaa kuin pysähtyä. Miten tähän on päädytty?

Kotipönttö ei koskaan ole ollut viihteellisempi kuin tänään. Onneksi Kauniit ja Rohkeat tai muukaan televisiotoisinto ei koskaan kuulunut suosikkivirikkeisiini. Muutenhan laatuviihteen tursuaminen olisi taattu jokaisesta tuutista.