Kansantarua ja Kalevalaa

Pitkiä ajatuksia ja lyhyitä pyrskähdyksiä pitkäaikaismuistin ulottumattomiin. Kuulostaako tutulta? Kuulostaa bussimatkalta aurinkoisena sunnuntaiaamupäivänä miellyttävän melodian tyydyttäessä tärykalvoja. Nipistelykaverin vinkkaama Pariisin Kevät ei päästä otteestaan, vaikka vasta kaksi kappaletta ennakkoon platalta on julkaistu. Aurinkoinen kävely keskuspuiston läpi muuttuu illan hämärään ja vasta perjantaina mieleen muistutettuun Miles Davisin albumiin. Viikonloppu oli täynnä vinkkejä.

*

Ylitsevuotavan epätodellinen maailma puskee läpi keinotekoisen kauniista kuplasta. Oudot uutiset virtaavat vasten kasvoja kohoavaa vanaa. Teologian tohtorin, kirkkoherra Arto Seppäsen väitöskirjan mukaan päätöksissä vedotaan väärin perustein tasa-arvolakiin. Hänen mukaan laki ei koske kirkon uskonnollista toimintaa, eikä näin naispappeutta voida perustella.

Kokemattoman korvaan kalskahtaa karulta. Kansantaruihin vetoamalla jos voi yhteiskunnan yläpuolelle asettautua, sopisi Arkadianmäen miesten tunnustaa Kalevalaa. Ukko Väinämöisen kiimaisesta kourasta kun ei erityisemmin eepoksessa pahalla puhuttu.