Partikkeleita parketilla poikineen

Miksi viikonloppu on mielenkiintoinen? Tiedämme viikonlopun koostuvan erilaisista henkisellä tasolla sykkivistä sekä fyysisellä tasolla värähtelevistä partikkeleista. Useille viikonlopun lähestyminen viittaa rentoutumiseen, tai ainakin muutamaan vuorokauteen, jolloin ei tarvitse työskennellä arkipäiväisessä päivätyössä.

Sykähtelevät partikkelit tai niiden muodostamat ruumiillistumat eivät ole niin kutsutusta vapaa-ajasta huolimatta sinänsä mielenkiinnon kohteena. Noin 60 tunnin mittainen arjesta irtautunut ajatusmalli saattaa kuitenkin sisältää yksittäisiä kiinnostuksen kohteita, kuten poreammeen sinertäviä kuplia tai shampanjan nestemäisestä nautintamuodosta huolimatta taakseen jättävän kuivahkon olemuksen virkistävää pirskahtelua.

Kuten aikaraudalla on taipumus vääntyä sekuntien syövytyksessä, on myös juorutarinan loppu odotettavasti sarastamassa ennalta määrittelemättömänä, mutta mahdollisesti aavistettavana ajankohtana. Poreamme ja parketti eivät kadonneet mielestä, vaikka maisema muilahti Malpensan lähiseudun lähiöbaarin kristallinloisteesta Nuuksion lumimetsän syömättömiin syövereihin.

Matkalta matkalle, näinhän se elämä menee. Yhtä matkaa.