Iso kyynel

Valivali, ihme itkemistä journalistien toiminnasta. Näkökulma yksi: tietysti ikävillä asioilla pitää mässäillä. Näkökulma kaksi: ihmiset ovat yliherkkiä, media ei edes mässäillyt. Näkökulma kolme: tiedonvälitys ja uutisointi ei ole puolueetonta tai neutraalia koskaan kenenkään taholta. Illuusiossa on turha elää. Kyyniseltä konnalta ei heru senttiäkään sympatiaa.

Asiasta tarkemmin Yle uutiset 21.11.2007:

Median toimintaan Jokelan koulutragedian yhteydessä pettyneiden kansalaisten adressi on luovutettu valtioneuvostolle.

Kansalaisadressin mukaan media syyllistyi uutisoinnissaan lukuisiin ylilyönteihin.

[Helsingin yliopiston journalistiikan professori Ulla-Maija] Kivikurun mukaan oikea osote adressille olisi ollut eduskunnan sijaan julkisen sanan neuvosto, journalistiliitto tai päätoimittajayhdistykset. Nyt Kivikurun mukaan adressin rivien väliin tulee sanoma siitä, että mediaa pitää säännellä, sensuroida ja ohjailla.

Lainaukset: http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/oikea/id75581.html

Comments are closed.