Katolta kadulle

Tiputus Bläkistä Anna Koohon oli kuin tulitikun riistäminen kylmettyneeltä lapselta. Kattoterassilla huovilla asiakkaita peitellyttä palvelijatarta ei näkynyt katutason kiduttamossa. Kansan syvät rivit karaokettivat tunteella, mutta mieli olisi levännyt kattojen päällä. Karaokebaarista riivinrautojen raakuna ei helpolla lopu.

Loppuiltapäivästä Sörnäisten metroaseman edessä oli Suomen Kommunistisen Puolueen edustaja jakamassa puolueen lehteä. Ärsyttävää. Mitä jos vapautta edustava, oikeampi vaihtoehto tyrkyttäisi flyereita tai markkinatalouden julistuksia kadulla? Helsingin Sanomien mielipidepalsta ainakin hukkuisi kiukkuisten sossujen valitukseen.

Tykytys jatkuu. Mömmö listasi tänään ilmestyneessä numerossa arvostetuimmat pikaruokala / kahvila -brändit. Ykkösenä komeili Hesburger (jonka omistaja ei tarjonnut omassa ravintolassaan eräälle toimittajalle edes kahvia haastattelukeikalla), kolmosena Kotipizza, seitsemäntenä Golden Rax Pizzabuffet. Kolmentoista kärkeen kunnollisia kahviloita ei mahtunut.

Mikä junttikansa täällä oikein asuu? Kaikki kuulostaa Itä-Saksalta. Jos heikottaisi, antaisin Ylen.