Wien – Nürnberg – Helsinki

Matka on tullut tien päähän, matkaajat ehtineet kohteista kotiin. Pisteenä suklaakakulla oli kaksipäiväinen Wien. Ei ole kotikokkikilpailijoiden voittanutta, mutta barokkilinnojen kupeessa kelpaa bratwurstia mussuttaa. Puccini ja posliiniastioidut ulkoilmatapahtumat ovat päätepisteen lyhyt hetki suorien penkkirivien shampanjamassassa.

Mikä olisikaan parempi tapa reilata ympäri Itä-Eurooppaa, kuin kiemurrella kapeita kujia vuokra-autolla tai nauttia aamiaista luksushotellihuoneen terassilla, Tonavan rannalla Budapestin keskustassa. Mutta matka on vaihdellut vivahteista viiruihin. Väleihin on mahtunut pyykinpesua muovipussissa, yöpymisiä hikisissä hostelleissa, nytkyttäviä neuvostovaunuja sekä ahdistelevia paikallisliikenteen matkalipuntarkastajia. Paljon hauskaa, vielä enemmän kauniita kokemuksia.

Koska lähdetään uudestaan?