Ihan ihana kylmä

Joku varasti minun lämpimän kesän. Syyllinen ilmoittautukoot. (Joo tiedän kyllä, että Al Gorella on lista tuomittavista.)

Mutta yllätys yllätys, kylmä keli ei saattanutkaan ihmisiä sekoilun partaalle! Jännä juttu. Vuodesta toiseen saapuva, mutta kesän aikana muistista pyyhkiytyvä syksy vaikuttaakin suloiselta. Ihmiset pakkautuvat villapaitoihin ja kaulaliinoihin. Aurinko lämmittää selän nihkeäksi, mutta ruskaa odotellessa naama ei voi olla vääntymättä hymyyn. Ihan kuin punertavat lehdet koristaisivat kaupunkia – missä näin viimeksi metsää?

Niittipiiska on kadonnut. Kesän keskeltä erottuneet, mustaan hevi-verhoon pukeutuneet valkoiset valaat ovat käpertyneet koloihin. Punaposkiset urheilufriikit viuhahtelevat jalkakäytävillä, minä voisin vilauttaa. Viihdyn hiostavassa helteessä, mutta rakastan syksyä.