Belgrad – Budapest – Bratislava

Rajamuodollisuudet kestavat, mutta junassa on miellyttava matkustaa. Hitaasti matelevat maisemat ja tyhja kabiini antavat tilaa ajatuksille. Nelja ja puoli tuntia, enka ole edes koskenut kirjaan.

* * *

Taas junassa. Vihdoin maisemat alkavat vilista nopeammin. Kauniissa kaupungissa on mukava luksustella. Aamiainen hotellihuoneen parvekkeella, Tonavan rannalla vaihtuu wanna-be-hippien hien hajuun. Sarajevossa ja Belgradissa sai olla yksin, mutta taalla matkaajia vilisee kuin meressa mutaa.

Mutta matkustaminen on mukavaa. Tosin kolmannen viikon vieriessa miettii, kuinka monta kaupunkia jaksaa viela nahda, vaikka pari-kolmepaivaiset pysahdykset ovatkin riittavia kyllastyttamaan samoilla kujilla vaelteluun. Mieleen hiipii ajatus. Miten onnistuisi olla viikon rantalomalla liikkumatta? Ihan kun rusketusta viela tarvitsisi.