Sekatavarakauppa

Kuinka suloinen olo sekatavarakaupoista tuleekaan! Vaikka isoäidin kanssa en koskaan Hakaniemen hallia pidemmälle ole päätynyt, lienee jokaisella meistä muistoja lapsuuden kesien tunnelmallisista, mutta hitusen jännittävistä sekatavaramyymälöistä. Ainakin televisiosta mielikuvien syövereihin tekaistuista yksilöistä.

Törmäsin Samin & Samin kulttuuriblogissa toisenlaiseen sekatavarakauppaan. Ei ehkä niin lämpimään ja idylliseen, mutta urbaaniin versioon sähköisesti hypisteltävistä t-paidoista. Puoti.fi on mukava oman aikansa oivallus karua katua ja sekatavarakaupan mielikuvalla pelailevaa putiikkia. Ja ennen kaikkea hienoja t-paitoja.

Jotain samaa hellyyttävää on myös Erottajankadun suomenruotsalaisten Urban A -liikkeessä. Hitunen tyttömäistä kauneutta, ripaus pilkettä ripsien välissä. Mutta ennen kaikkea paljon silmää fiilikselle.

Ja mitä taas opittiin? Tänään shoppailemaan.