Lämmittää sydäntä

Rauhallinen aamupäivä. Ei kiirettä töihin. Löntystelyä Kalliossa, rullaportaissa matelemista metrossa. Pöydällä odottaa pino tutkimuksia jalostettavana, paperin kulmissa kasa ideoita toimeenpantavana. Nyt ehtisi, mutta ensin on kartoitettava keväältä asti lipsunutta blogosfääriä.

Gusto on lomalla. Gran Delicatossa on kesätyttö. Houkuttelen työkaverin lähtemään kahville. Kello on kymmenen. Latte grandissimo mukaan kiitos. Tyttö hymyilee, mutta ulkona on lämpimämpää. Kaupunki on hiljentynyt kesään. Koirapuiston kakkakoneet ovat lähteneet maaseudulle, eikä edes hippipariskunta ole jaksanut avata iloista lippakioskiaan. Vihdoin tuntuu ihan oikeasti kesältä, vaikka eilisen mattolaiturikokemuksen jälkeen pitikin lähteä töihin. Mutta töissä on mukavaa. Söisin jäätelön, mutta latte kuplii vatsassa.