Ainoa aamiaiseksi

Ei viihtynyt syksy pitkään vieraanamme. Sade tuli, sade meni. Mikään ei voita aurinkoa, löntystelyä lähikauppaan flipflopeilla tai aamiaisjäätelöä t-paidan printtiä suunnitellessa. Vielä kolme viikkoa, ja aamiainen katetaan Serbian pikkukyliin tai hetkeä myöhemmin Kroatian aurinkorannoille. Mutta hetkessä elämisessä on etunsa. Voi pyytää ystävät extempore-lasilliselle roseeta ja kiivetä kattoterassin uima-allasjuhliin, kärisevän grillin ja dj:n paukuttaman biitin väliin. Kuin OC’stä ikään, he totesivat.

Vaikka elämä ei olisikaan pelkkä juhlaa katoilla, täyttyvät päivät silti monista pienistä mukavista asioista: sisko-veli-lounaista, lauantai-aamun ajeluista Porvooseen ja serkun tavaroiden kantamisesta uuteen osoitteeseen. Mutta ennen kaikkea auringosta. Matkalle on silti päästävä. Myös Lonely Planetin kansi on huomannut sen.