Vaihtelua

Kuumuutta ja lämpöä. Ilmastointilaitteita ja raikkaita kesäsateita. Vaihtelu virkistää mieltä, mutta matkoille kaipaa aina enemmän.

Myös virkoava asuntokuume kutkuttaa vaikuttomia korvia. Tällä kertaa törmäsin Tapanilan vanhaan pillitehtaaseen restauroitaviin loft-asuntoihin. Sanat kuulostavat silmästä poukkoilevaa hermopulssia paremmalta. Copy-paste -arkkitehtuurina viereen valmistuneet uudistuotannot pilaavat maiseman, eikä paikoittain söötti naapurusto näytä loftille kynsiään.

Mutta mitä jäi käteen? Asunto asunnolta satunnainen seikkailija tulee ronkelimmaksi. Miksei muka voisi olla olemassa vanhaan tehtaaseen rakennettua loftia, hyvällä maulla ja anteliaalla ammattitaidolla? Mielikuvapalapelin rakentuessa lasiperustuksille realiteetit katovat. Ehkä voisinkin siirtää sen kivan tiilitalon Porvoosta Stadiin. Kaikki pitää saada, koska ainoastaan mielikuvitus asettaa rajoitteet.