Juhla mallia juhannus

Taas on yksi juhla nostettu hyllyn varastopaikalta alas ja kulutettu. Cannesin kuumuudesta on palattu Helsingin lämpöön. Ja juhannukseen.

Mökki, kokko, lavatanssit ja viina. Muutama tappelu ja roihuava savusauna, hukkuneita ja hukuttuja. Perinteinen juhannuspalapeli kotitekoisesti? Meiltä lavatanssit jäi väliin, mutta kukkamekko nähtiin. Sauna ei savustunut, eikä muista paloistakaan ole juuri tietoa. Mutta hyvistä ystävistä ja mukavista hetkistä sitäkin enemmän.

Maununnevan maaseutu on rauhoittava paikka. Kesähumppa soi pihalla, eikä naapureista kuulu pihaustakaan. Juhannusaaton aamupäivälläkin ruohonleikkurin käynnistänyt ystävällinen sielu on jättänyt autioksi muuttuneen kaupungin oman onnensa uomaan. Grilli käy kuumana ja coolerissa viilenevä roseviini huutaa kostuttamaan huulet.

Maaseutu on myös rentouttavaa terapiaa. Hyperaktiivisena, mutta väsyneenä on sopiva silittää paitoja. Etenkin sitä yhtä, joka herättelee kauniita muistoja horroksesta. Sitä ruskeaa kauluspaitaa, jonka exä on aikoinaan minulle ostanut. Tunnit valuvat hitaasti. Pienet nokoset, ja huomenna töihin. Lämpimällä viikolla on väsynyt loppu.