Mielikuvamatkaajan muistio

Kun Terzani on kaluttu viimeiseen puremaan, alkaa Kyllikki Villan maailma. Pienen pienistä muistiinpanoista voi nähdä rahtilaivaan pakatun maailman, jatkuvan huomisen etsimisen ja kyltymättömän seikkailun janon. Paikat vaihtuvat, mutta elämät eivät muutu kellojen kääntyessä kohti Dalimaisesti kaartuvia viisareita. Lyhyen hetken tykytys pitää paikallaan, uskottelee kauneuden tulevan läheltä. Aistia ei voi kääntää.

Hämyisen taivaan käännyttyä väsymyksen kautta vällyihin, epäusko alkaa hiipiä huoneeseen. Voiko matkalle päästä, onko paikka vain harha likaisessa mielikuvituksessa, vai uskommeko todella kuolemattomaan kauneuteen auringonlaskun äärissä?

Matkaan on lähdettävä. Ensimmäinen välilasku Mielikuvassa.

…after a while, the goal of my journey was not the cure for my cancer anymore, bur for the sickness which affects all of us: mortality.

- Tiziano Terzani: One More Ride on the Merry-go-round, 2004