Kauluspaita

Taas yksi tentti – kevään ensimmäinen, lukukauden toiseksi viimeinen. Taas kerran lukematon rävellys. Taas kerran voi läpi menevän tuotoksen todeta olevan taidonnäyte luovasta kirjoittamisesta.

Sekava sää sekoittaa mieltä. Ajattelen liikaa. Tikulla silmään. Joku oli liimannut lapun Vaasankadun hissiin. Kuka korvaa poistetun sydämen? Offleyn portviini olisi halunnut vastata.

Aina ei voi uskoa miten shoppailu saa mielen ja suun hymyilemään. En väitä, etteikö söpöllä ja 125 prosentin teholla flirtanneella kauluspaitakaupan myyjättärellä olisi ollut osuutta asiaan, mutta päivän voi pelastaa monella tapaa. Suomalaiset jurot eivät kuulemma käytä kalvosinnappeja, toisin kuin ruotsalaiset, kauniisti ruskettuneet peilikuvansa. Mutta aina löytyy helmiä joukosta, hän totesi ostaessani kalvosinnapeille rei’itettyä paitaa.