Työsuhdeauto

Ukkini kertoi maanantaina 50-luvun alkuvuosista. Säännöstelyn aikana oli vaikea saada autoja maahan, ja liikkuminen metsätilalta toiselle oli alan miehelle toisinaan hienoinen ongelma. Gutzeit oli ratkaissut asian kätevästi: jään yli pääsi kiitämään työsuhdepotkukelkalla.

Rentouttava pääsiäinen vierähti nopeaan. Työviikkoon rientää innolla – tiedossa kun on vain kaksi ja puoli päivää sekä Rooman matka. Tiedossa lämpöä, toivottavasti kaunista päivetystä sekä virvoittavia hetkiä antiikin ihmeissä ja vaateliikkeissä.

Yllättäen matkan alla kuitenkin kurkku on alkanut kiukuttelemaan. Viiltävä piina painaa kaulaa, eikä kotitropeilla tahdo helpottaa. Ehkä solkusta löytyisi apu, vähän kaikkeen. Tai sitten ekologisuus kunniaan. Ehkä pitäisi ehdottaa firmaa hankkimaan työsuhdepolkupyörät kaikille – ilmastonmuutoshelsingissä kun kelkalla ei pitkälle pötki. Mutta jos tulevaisuudessa.