Synkistelyä

SAK on palannut uuden mainoksen voimin. Helsingin Sanomat kuvaili mainosta seuraavasti:

Mies väkertää itkua äänestyslipun ääressä, ja vieressä oleva nainen lohduttelee häntä kuin pikkulasta. Naisen ääni sanoo: “No tulipa tästä nyt poru. Älä nyt. Saat äänestää ihan ketä sä itse haluat. Siis ihan kaikki saa. Kunhan vaan äänestää”.

En voi olla kommentoimatta, etteikö Family Inc. olisi käyttänyt mainoksessa mainiota retoriikkaa. Tulipa tästä nyt poru – niinpä niin. Ehkä kaikki olikin alusta asti vain häikäilemättömästi laskelmoitua, mainoksen pois vetämistä myöden. Tai kertokaapa, kummalla tavalla kalastetaan suurempi share of voice – maksetulla tv-ajalla vai mainoksella, jota pyöritetään päivästä toiseen myös Ylellä?

* * *

Sunnuntain Hesarissa oli taloussivuilla juttu LinkedInistä. Hassu ilmiö sinänsä, miten muutama päivä lehtijutun jälkeen miltei puolet 44 kontaktistani oli päivittänyt tietojaan. Ja ettei painetulla medialla ole nettiaikana merkitystä?

* * *

Mitä muuta pallolla? Eiliset uutiset kertoivat sähköisestä reseptistä. Pharsol-tiimimme esitteli idean Lääkelaitokselle (btw, jonka nettiosoite on kiehtovasti nam.fi) pari vuotta sitten. Voitimme samaisella pläjäyksellä Venture Cupin alueellisen osakilpailun sekä sijoituimme kymmenen parhaan joukkoon kansallisessa kilpailussa. Niinpä niin. Kuorikaa kerma veroina, ja olkaa hyvä, tässä liikeidea vielä varastettavaksi. Noh, ei me pienistä.

* * *

Joo, kyllä kotona tosiaan pidemmän päälle tylsistyy. Huomaatte varmaan. Valivali.