Finnbody Pitäjänmäki

Onko kuntosalibisnes kannattavaa? Varmasti, kun erovia asiakkaita uhkaillaan ja vielä jälkikäteen häiriköidään.

Siskoni sai tänään maksukehoituksen CMS-ketjuun kuuluvalta Finnbody Pitäjänmäki kuntosalilta. Hän on irtisanonut jäsenyytensä jo aikaa sitten, minkä yhteydessä myös maksanut viimeiset laskunsa. Itse laskua ei nyt ilmestyneeseen epämääräiseen maksukehoitukseen ole tullut.

Laskutusjärjestelmät menevät toisinaan sotkuun, se tiedetään. Missä vaiheessa kuluttaja-asiamiehen pitäisi puuttua toimintaan, kun sopimus pitää irtisanoa paikanpäällä, mutta kerta toisensa jälkeen pomputellaan tulemaan uudestaan erilaisiin tehosyihin vedoten? Siskoni meni paikan päälle Finnbody Pitäjänmäkeen ensimmäistä kertaa irtisanomaan sopimustaan eräänä sunnuntaina useampi kuukausi sitten. Kuntosalin asiakaspalvelu on avoinna myös sunnuntaisin. Tällöin työvuorossa ollut mies otti ylös siskoni nimen ja puhelinnumeron ja ilmoitti palaavansa asiaan seuraavana arkipäivänä.

Finnbody Pitäjänmäelle seuraava arkipäivä ei kuitenkaan ollut maanantai. Tympeä asiakaspalveluhenkilö soitti siskolleni noin kahden viikon kuluttua ja ilmoitti, että sopimusta ei voida irtisanoa, koska irtisanomispaperia ei ole allekirjoitettu. Sunnuntain “asiakaspalvelija” ei erillisestä irtisanomispaperista maininnut. Lisäksi soittanut naishenkilö ilmoitti siskoni joutuvan maksamaan ylimääräisen kuukausimaksun, koska maksukausi oli ylittynyt – kahdella viikolla.

Viimeisellä käyntikerrallaan kuntosalilla siskoni allekirjoitti irtisanomispaperin, luovutti avainkorttinsa ja maksoi jäljellä olevan kuukauden laskun, mikä hänen maksettavakseen ei olisi alunperin edes kuulunut. Mikä sitten on nyt postiluukusta kolahtanut maksukehoitus? Kukaan ei tiedä, mutta kuiteilla on vaikea aiemmin maksettuja maksuja todistella. Finnbodylla piti maksaa käteisellä, eikä kuitteja “muistettu” aina antaa.

Mikä sitten avuksi? Urheillaan ulkona.