Bonsai – zenististä melua kadulta

Onko turha turhaa, vai onko turhuus vain mielikuva-asia turhankaltaisesta hyödykkeestä tai palvelusta, joka turhan sijasta onkin harhaan turhaksi uskoteltua turhuutta? Onko turska turha, vai sekoittiko sopanvääntäjä turhuudenpuuskassaan turhan turhaksi turskaksi? Miksi edes kukaan on keksinyt niin turhalta kuulostavan sanan?

Asunto alkaa saada väriä. Aloitin kuoleman väristen valokuvien vaihtoprosessin ja ostin äidin kehoituksesta bonsain. Orkidea olisi kiehtonut, mutta pieni ja piskuinen rääpäle vei sympaattisuudellaan voiton. Ehkä siitäkin vielä jonain päivänä kasvaa iso ja hieno puu, jos Waasiksen kesän kuumuus ei kuihduta toista unholaan.

Kallion elämä on hiljentynyt. Kadut notkuvat opiskelijoita ja riitaa haastavia juoppohulluja. Poliisi ujelluttaa pilliä. Aivoimena humisevasta ikkunasta hälisevä elämä kuulostaa hiljaisuudelta. Tämän kadun hiljaisuudelta.