Se oli asiakkaan vika!

Helsingin Sanomien Media-Hesa -liiteessa suunnittelujohtaja Päivi Topinoja-Aranko kertoo Oma moga -palstalla, kuinka nuorena ad:nä vuorasi sisäisessä kriisissä kärvistelevän teollisuusyrityksen lippusiimoilla, viireillä ja kattomobileilla piristääkseen duunareiden päivää. Kampanjan teema oli “hyvällä työllä eteenpäin”. Tuloksena työntekijät menivät istumalakkoon.

“Siellä yrityksessä olisi varmaan pitänyt keskustella asioista. Mainostoimisto sen kampanjan kuitenkin ketterästi asiakkaalle myi, eikä se lopputulos sinällään ollut mainostoimiston syy. Siitä kuitenkin oppi sen, että kannattaa analysoida, ennen kuin alkaa tehdä.”

Niin. Eikös se ole, että tyhmä on se joka maksaa, ei se joka pyytää. Yksittäistä tapausta lienee turhempi pyöritellä pidempään, mutta vaikka case onkin parin kymmenen vuoden takaa, jää mieleen pyörimään minne katosi etiikka?