Taavetti Pähkinäpiha

Miksi ihmiset käyttäytyvät epäloogisesti linja-autoissa? Kehitysmaiden linkeissä* sentään on mukava tekemisen meininki. Rikkoutuneet renkaat paikataan yhdessä, ja kun vierustoverin kana putkauttaa munan kesken matkan, voi pienen spydärin vääntäistä yhteisvoimin ylikierroksilla kiehuvan jäähdyttimen nokassa.

Täällä kylmässä kaikki on toisin. Nenän asennosta päätellen ylihygieniset ihmiset näyttävät istuvan haisunäätä sylissä. Tyhjälle tuolille tohtii ruuhkabussissa istahtaa, mutta vapaan tuplapenkin vapautuessa paikkaa on pakko vaihtaa. Onko vieressäni tosiaan niin epämiellyttävä istua? Paikkahyppelijöiden viereen kuitenkin istahtaa joku toinen hetken kuluttua. Ja kuten ystäväni Katya näki asian, ei niin täydessä linja-autossakin voisi istahtaa jonkun viereen, kaveruksille kun kahdesta vierekkäisestä paikasta on enemmän iloa kuin yksinäisyydessä kärvistelevälle irvistelijälle. Mutta ei meillä. Väittävät, että yksin on kivempaa.

Onneksi bussissa oli sentään Pepsodent-hymyinen David Hasselhof look-a-like. Mutta katkerana loppuna: miksei lämmitys toimi kuten olisi suotavaa?

* Kuulin, että jossain päin maaseutua linja-auto, aka bussi, on linkki