Linja-auto mysteerio

Lumen laskeutuessa kamaralle muutamilta asioilta ei voi välttyä, ei vaikka puhuttaisiin tammikuun loppujaksosta. Lasketteluvimman iskiessä ei liuttelu liukkailla auta. Rinteeseen on päästävä, mutta minkäs teet: kaksi senttiä lunta ei tee etelään talvea, eikä pohjoiseen ole näillä aikatauluilla menemistä.

Onneksi yö kuitenkin antoi tilaa aurinkoiselle aamulle. Pistelevä pikkupakkanen teki kepposen ja kirvoitti aistiharhat pintaan. Ei ollut toinen tai kolmas kerta, kun kuvan kaunis tyttö, nuori nainen istahti viereen. Pieni vilkaisu silmäkulmasta ja hymyn särähdys – miten sama kekkoslaseilla ja huputtautumisella itseään piilotteleva mysteereitä pulppuava kaunotar voi kävellä monta kertaa vastaan lyhyen ajan sisällä? Ratkaisu tuskin löytyisi kolmeen suuntaan virtaavalta yksisuuntaiselta kadulta.