Helsinki-Teheran-Helsinki

Onnellisuustutkija Daniel Gilbert kertoo päivän Hesarille, että ihmiset ovat onnellisimpia kuuluessaan yhteisöön. Maallinen mammonakin kyllä värisyttää, muttei läheskään niin pitkäaikaisesti kuin luulemme. Näin ollen omakotitalo järvenrannalla olisi pahimpia yksilön itselleen kylvämiä virheitä. Todellisuus tosin ei voi olla pelkkää tutkimusta. Hesarin väittämän kanssa kun heittäytyy poikkiteloin Pommacia Nurmijärvellä lipittävä pääministeri. Kuka halusikaan eristäytyä maailmasta?

Todellista eristäytymisestä kieltäytymistä oli perjantainen maku-excu Iranilaiseen keittiöön. Head chef Alí loihti mitä uskomattomimmat tuhannen ja yhden yön herkut nälkäisille seikkailijoille. Karjalanpaisti ja veripalttu – maaseudun vastineet – jäävät valitettavan toissijaiselle tasolle heinäsirkoilta näyttäneiden kasvisten maukastaessa porisevia nautapatoja. Voisin väittää joka toisen lukijan naaman vääntyvän mutkalle, mutta siinähän mutruilette ja murisette. Henkilökohtaisesti nautin Lähi-Idän herkuista enemmän, kuin yhdestäkään yliarvostetusta mukasuomalaisesta mätöstä.