Ikkunalauta

Milanon savusumuinen pilviverho on pyyhkiytynyt syrjään. Naapureiden pyykit roikkuvat parvekkeilta. Eilinen taatta kömpii kaiteen reunalle, laskee narun sisäpihalle ja alkaa nykiä. Kuivalla maalla kala tuskin nappaa, mutta ehkä kissa? Nytkyttely ei tuota tulosta ja vaari haihtuu sisälle. Rauhallinen hiljaisuus ympäröi edelleen korttelin sisäpihaa.

Sinertävä taivas kutsuu luokseen. Muutama valkoinen pilvenhattara ei pelota, ja päätämme lähteä järvelle. Tunnin ajomatkan päässä Como-järvellä sijaitsee muun muassa Italian kauneimmaksi kehuttu Bellagio-kylä. Saa nähdä, kehkeytyykö autoilun määränpäästä päivämatka paratiisiin. Tai kuka tietää, onko sateenkaaren päässä sittenkin vain kannullinen multaa? Ennen pelkääjän paikalle kapuamista siemaisen espresson ja lukaisen päivän lehden. Kiitos internetin, postin ei tarvitse kuljettaa sormia tahrivaa Helsingin Sanomaa hiljaiselle sisäpihalle.