Meidän kesä

Kesän yllätyksiä, laineiden liplatusta. Matkapuhelinmainoksien kaameeta kapulaa, pientä kipinöintiä, useita onnenhetkiä. Uusia tuttavuuksia, vanhoja kavereita, ikuisia ystävyksiä. Asioita, joilla voisi elämänsä täyttää jokaisena vuodenaikana, jokaisena päivänä. Silti kesällä elämä herää henkiin. Eikä vain kuvainnollisessa mielessä.

Lämpötilan kohoaminen, vaatteiden väheneminen, aurinkon paiste… kaikki pienet asiat, mitkä jokaisena hellepäivänä tuntuu luontevammalta kuin koskaan, saa meidät muuttumaan täysin. Kylmyydestä ja loskasta nouseva harmaa, maahan tuijottava suojakuori murtuu. Henkilön sisältä löytyy ihminen. Yksilö, jonka taakka ei talvelle tunnusomaisesti paina harteita maahan.

Kolmeakymmentä hipova sää, taustalla letkeilevä reggae, nopeasti tyhjenevä kylmä oluttuoppi. Mikä voisi piristää työstä väsynyttä mieltä paremmin, kuin kesän pienet symbolit. Hyvä seura? Takuuvarmasti. Iloisuuden aikana nautitut virvoikkeet tai ihoon hakatut tatuoinnit tulevat tuskin jäämään suuremmin muistoihin. Silti sen lyhyen hetken – auringon punertaessa helteisen taivaanrannan – elämän pienetkin asiat tuntuvat suurilta.