Jotain outoa sisälläni

Aurinkoa, virvoittavia juomia, sekä hyvää seuraa. Yksinkertaistettuna: mukava, muutamia ajatuksia herättänyt Juhannus kolmella eri paikkakunnalla.

Alastomuus
Suuremman aiheluokan dilemmaksi määriteltävä aihe, jota koskaan ei pitäisi päästää riistäytymään käsistä. Moni väittäisi mielipiteitä olevan yhtä monta, kuin on kylpijää. Poikkeuksellisesti totuus on toinen: alasti tahi ruumistaan verhoten.

Viha
Moni on kaupungista kotoisin. Toiset isommista, toiset pienemmistä. Lauantain stereotypia voimistui. Maaseutulaiset suuttuvat stadilaisen läsnäolosta siinä, kun pääkaupunkiseutulainen saattaa lähinnä hyväntuulisesti vitsailla maalaisista virkaveljistään.

Painajainen
Ei surisevaa ampiaista saati hikoiluttavaa mökkivinttiä. Sen sijaan alitajunnan sopukoilta unen välittämään tietoisuuteen tulvinut entinen elämäntilanne. Saattoi olla kohtalon ivaa nallekarhun alkaessa vilkkua puhelimessani vain joitain tunteja myöhemmin. Maailma on erityisen outo.

* * *

Helsingin taivas on verhoutunut pilvimassaan.