Muuttunut mies

Jos joku meillä Brnossa ei lähde oluelle, syynä on se, että hän on menossa drinkille.

Taas kertaalleen olimme etuoikeutettuja. Karel Musorskin mahtava lohkaisu tuskin eilistä tilannetta kuvannee, vaikka pääsimmekin nauttimaan ministeriön drinkeistä. Liekö tarjoiluista ja saunatilaisuuden luonteesta johtunut, mutta kerrankin kannatin suuria veronkorotuksia.

Tänään kuitenkin pilvet ilmestyivät taivaalle. Sade piiskasi itseäni vuotta nuorempaa palveluspukua. Särmänä, puolustusvoimien pukeutumistyylille uskollisena en käyttänyt sateenvarjoa. Päätin kerrankin elää ympäristössä vallitsevien normien mukaisesti.

* * *

Lisäpöytäkirja

Eilen tajusin jääneeni väärälle vuosikymmenelle. Ei, Kapinakenraalilla ei ole vielä toinen jalka haudassa. Työkavereiden nimettyä minut Stadin Guevaraksi (poliittinen maailmankuvani ei tosin ehkä vastaa täysin tätä määritelmää), ymmärsin vihdoin sissisodan kuuluvan kultaiselle(?) 60-luvulle.

Pitäisi ehkä hieman päivittää ajatuksiani. Pohjalta kuuluu, totesi uponnut ankka.