Kurkistus kulissin taakse

Pidennetyn viikonlopun jälkeen koitti kovasti odotettu pako todellisuudesta. Aurinkoinen sää armeijan harmaissa verhoaa jo miltei rutiininomaisesti arjen ankeuden. Tai mukavuuden. En tiedä toimiiko armeija arjen helpottajana vai toisinpäin. Ensimmäistä kertaa lähdin kuitenkin suu hymystä mutkalla toimitukseen.

* * *

Parhaimman aamun piristyksen kuitenkin heitti Karjalohjan seurakunnan kirkkoherra Heikki Linnavirta, jonka kirjoituksista Metro-lehti uutisoi.

Riivaus, kirous Hard Rock Hallelujah… siinä uuden uskonnon sanastoa saatanan huijaamille uuspakanoille, hän kirjoittaa. Linnavirran mukaan Saatana voitti jälleen kerran jumalattomien ihmisten Euroviisut 10-0.
Kirkkoherra Linnavirta ei ole vakuuttunut Lordin viattomuudesta.
– Jos paholaiselta kysytään, sanoo tämäkin olevansa valkeuden enkeli, Linnavirta sanoo Länsi-Uusimaa-lehdessä.
– Saatana voitti kirja- ja elokuvamarkkinoilla Da Vinci -koodin avulla ihmispolot 10-0, hän kirjoittaa osoitteessa karjalohjanseurakunta.fi.

Jos Jumalan (joka ei ymmärtääkseni oikeusvaltioissa institutionalisoidu ja jota ei henkilönä toistaiseksi ole määritelty) pilkasta voidaan tuomita, olisi mielenkiintoista tietää missä vaiheessa tämä soraäänitorvi tuomitaan kunniallisten kansalaisten pilkkaamisesta. Itseäni ainakin enemmän riivaa kansanperinteisiin vetoava kirkkoherra kuin muovisen maskin taakse verhoutunut artisti (jolla on ihan “perinteinenkin” naama olemassa, mitä nyt ainakin Seiskan paljastuksiin on uskominen).

Jäin myös miettimään tuota Linnavirran toiseksi viimeistä kommenttia. Jos hän tietää noinkin tarkasti, mitä paholainen sanoisi, hän lienee jutellut itse pääpirun kanssa henkilökohtaisesti. Vai olikohan se sittenkin joku muovimaskinen feikki…

Heikki Linnavirran kommentit on poimittu Metro-lehdestä, 29.5.2006

* * *

Positiivinen palaute jatkuu. Alkujaan hieman kyseenalaiseksi leimattua, sittemmin muunneltua Kemijärven juttua (Ruotuväki 10/2006) oli perjantaina siteerattu ainakin STT:llä, MTV3:n verkkouutisissa sekä Ylen uutisissa ja tekstitelevisiossa. Mission accomplished. :)