Erilaista elämää

Hajoita ja hallitse. Tuttu slogani, mutta myös kaverini elämänohje elämäänsä. Usein hajottaminen tuntuu olevan käsittämättömän helppoa. Kosket mihin vaan, paikat pamahtavat posliinin lailla kappaleiksi. Sotkeminenkin on helppoa. Oli sitten kyseessä ihmissuhteet tai sisustusjärjestelyt. Uuden aloittaminen taas on mukavaa, toisinaan kuitenkin käsittämättömän työlästä. Hallinta ei aina onnistu toivotulla tavalla. Toisinaan, ei ollenkaan.

Vaikka joskus oman elämän ohjenuorat tuntuvat karanneen käsistä itse kultakin, nautinto jatkuu. Se maaginen pieni sana, jonka turtumista jokainen työelämään siirtyvä tuntuu pelkäävän. Live fast – die young, sanottiin aikoinaan. Nykyisellä elämäntyylillä nykynuori James Deanin heittoon tuskin kangistuisi. Hyvä työ ja raha eivät ehkä ole polttaneet sielua, mutta sitä pientä hetkeä, josta jokainen haluaa nauttia, ei saisi päästää hyppysistä. Ei mistään hinnasta.