Politiikkaa & puutaheinää

Maailmanpankin tuore tutkimus osoittaa aineettomien omaisuuksien koostavan suurimman osan kansakuntien omaisuudesta. Kunnianhimoisesta selvityksestä inspiroituneena ryhtyisin mielellään tekemään tutkimukselle jatkoa. Puolisen viikkoa tympeään palveluun totuttautuneena aihe ei voisi olla muu, kuin “Palveluhaluttomuus: Tulevaisuuden talouden tuho”. Aiheen valintaan ei vaikuta ystäväni saama töykeä palvelu Helsingin Stockmann -tavaratalon vaatehtimossa. Hän hoiti asian tyylikkäästi ostamalla pukunsa paremman palvelun liikkeestä. Näin meillä Suomessa. Onneksi edes jotkut osaavat vaatia.

“Hallitus ei pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) mukaan aio ryhtyä erityistoimiin autoliikenteen lakon vuoksi. Hän korostaa luottavansa siihen, että osapuolet kykenevät itse löytämään kiistoihinsa ratkaisun.” (Helsingin Sanomat hs.fi 6.3.2006) En tiedä mistä johtuu, mutta Nurmijärven näätä ei näytä ymmärtävän vahingon jo tapahtuneen. Puolen miljoonan ihmisen tuskastellessa keinoja töihin pääsemiseksi, roskat mädäntyvät keittiöissä (roskikseenhan niitä ei saanut viedä, eikö?), kun herra pääministeri kulkee virka-autollaan (tyhjältä) bussikaistalta ohi ruuhkien nauttimaan työhuoneensa mukavasta Töölönlahden näkymästä. Ei sillä, että niin minäkin tekisin. Tosin vasta poistettuani oikeuden turhaan lakkoiluun. Tai ehkä pakkosiirtäisin ihmiset omakotitaloista keskustan kerrostaloihin. Angsti vaan kasvaa Keskustaa katsellessa.

“Vanhanen muistutti, ettei hallituksella ole juuri pakkokeinoja käytettävissään.” (Helsingin Sanomat hs.fi 6.3.2006) Niin. Ja sen kyllä huomaa. Joskus voisi kyllä miettiä mitä yhteisen hyvän vuoksi kannattaisi tehdä ;)

* * *

Alkaessani tänään kirjoittaa, tarkoitukseni ei ollut provosoiminen tai edes kyseisistä aiheista keskusteleminen. En kuitenkaan voinut vastustaa kiusausta olla sörkkimättä juttua rakkaan päivittäislehden internetpalvelun tuodessa sydäntä pompottavia uutisia luettavakseni. No hard feelings. Maailmaa pitää yrittää parantaa peiton alta, kun Eduskunnassa se ei näköjään aina onnistu. Ehkä huomenna matkaan paremmilla aiheille.