Monenlaista tasa-arvoa

Vasemmistoliiton kansanedustaja Jaakko Laakso pyysi tiistaina kolmelta naiskansanedustajalta anteeksi kielenkäyttöään Suomen Kuvalehden haastattelussa. Laakso oli lehden haastattelussa käsitellyt vasemmistoliiton entisen puheenjohtajaa Suvi-Anne Siimestä, ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajaa Liisa Jaakonsaarta (sd) ja jäsentä Ulla Anttilaa (vihr).
“Siellä on syntynyt sellainen sotasisarten ryhmä, jotka ovat kovassa Nato-kiimassa”, Laakso sanoi haastattelussa.

Laakso julkisti anteeksipyyntönsä sen jälkeen, kun Anttila oli tiistaiaamuna avoimella kirjeellä vaatinut, että vasemmistoliiton eduskuntaryhmä puuttuisi Laakson kielenkäyttöön.

Anttila vaati vasemmistoliiton ryhmää puuttumaan Laakson käyttäytymiseen, joka rikkoo tasa-arvolain henkeä vastaan.

Helsingin Sanomat 15.3.2006

Kieltämättä. Laakson kommentti oli ehkä mauton ja ylitseampuva, mutta mitä helvettiä neiti/rouva Viherpipertäjä selittää tasa-arvosta? Henkilökohtaisesti ainakin koen tulleeksi täysin väärin kohdelluksi, kun naispuolisille ystävilleni ei kolahda 18-vuotis synttäreitä odotellessa lappua vähintään puolen vuoden kakkua lusimaan. Ja jostain palkkaeroista on ihan turha selittää. Oman kaksitoistakuukautisen aikana olisin naisten keskipalkalla tienannut 25284 euroa. Itse en ainakaan loukkaantuisi jos vastineena joku tupakääkki väittäisi kikkelini sojottavan kohti Natoa tai vaikka navetan ovea.