Lisää avautumista

Lyhyesti ja ytimekkäästi. Miksi helvetissä suostuin leikkaamaan hiukseni? En kadu puolen vuoden kasvatusta koska kaljuuntuminen ei kolkuttele vielä ovella, mutta en näin jälkikäteen yksinkertaisesti kykene näkemään yhtään syytä, mikä tekisi nuo lyhyet hiukset pakolliseksi Puolustusvoimiksi itseään kutsuvassa keskusrankaisulaitoksessa*.

Aivan turha selittää jostain sotilaallisuudesta. Oikeita sotailaita ei ole Suomessa ollut sitten toisen maailmansodan. Pelkkiä pullamössöä pussuttavia lelurynnäkkökivääreillä pahvitauluja sohivia pellejä.

Ja mamma, ei. En ole nuori kapinallinen (vaikka James Deanilta näyttämisessä tuskin mitään pahaa olisi). Olen vain realisti.

* Jos Irakissa olisi yksikkö, joka telkeäisi kaikki nuoret miehet saarelle, pakottaisi pukeutumaan samoihin riepuihin, ajamaan päänsä kaljuksi, noudattamaan Siperialaista kuria, syömään mautonta ruokaa sekä unohtamaan yksilön ideat ja arvot, miten kutsuisitte sitä? Liittoutuneiden vankilaksi? Keskitysleiriksi? Aliupseerikouluksi?