Iloinen viikonloppu

Katkeraa torstaita seurannut homoeroottissävytteinen perjantai alkoi vakuuttavasti. Löhöilin kahden pojan kanssa samalla sängyllä nauttien valkoviiniä. Taustalla pyöri, ah niin ihku Notting Hill. Samaan aikaan yksi parhaimmista ystävistäni vaimokkeineen istui iltaa minun toisen, heille tuntemattoman ystäväni kanssa. Emme ehtineet paikalle. Kattoon noussut, käsin- (ainakin lahkeesta) tunnusteltava tunnelma oli liimannut takamuksemme kiinni peittoon. Suuremmitta sekoiluitta kuu valui kattojen taakse paljastaen jykevät telekan nosturit horisontissa. Oli tullut aika aamukahvin.

Löhöilyn täyteinen lauantai vierähti nopeaan sauna- sekä syntymäpäiväaktiviteeteissä. Jukan ja Annen tyylikkäät 52-vuotissynttärit viihdyttivät osittain ylipukeutunutta pikkuaikuismassaa äärimmäisen houkuttelevalla ruoka- ja juomatarjoilullaan. Hauskaa oli. Siitä sitten en kommentoi, mihin kuntoon Lääkäriliiton juhlahuoneisto karkeloissa saatettiin. Nähtäväksi jää, onko herra pääjohtaja Santerolla asiasta huomauttamista ;) Meno jatkui kuitenkin Teatterissa, jossa Mauruksen tuttu baarimikko kyhäili mukavan pirtelömäisiä herätepommeja. Takavasemmalta ahdistellut väsymys sekä hieman iäkkäämpi asiakaskunta veivät kuitenkin voiton. Valitsin riehattomien jatkojen sijaan pikkusiskon tarjoaman autokyydin kotiin.

Parhaillaan sunnuntai on vasta alkamaisillaan, eikä tiedossa liene muuta kuin kurkkusaalaattiin sukeltaminen. Perjantainen visiitti Ruotuväen toimituksessa kuitenkin vakuutti minut lopullisesti. Paikka vaikutti mahtavalta, työ juuri minulle valetulta. Innolla herään huomiseen, kuuntelemaan kaksikymppisen räkänokkakokelaan viimeiset karjahdukset ennen emotionaalista sekä ennen kaikkea fyysistä vapautta aliupseerikoulusta.

Comments are closed.