Havaintoja lähiympäristöstä

Maailman turvallisuuspoliittiset asetelmat ovat muuttuneet mielenkiintoisiksi. Muonituskeskuksen jonossa seisoi takanani kaksi Venäläistä. Kyseessä eivät olleet 40-luvulta Santahaminaan unohtuneet sotavangit, vaan kaksi tavallista varusmiestä. En ole rasisti tai halua syrjiä ketään, mutta Venäjän kieli kalskahti hieman hassulta kyseisessä kurkkusalaattimeressä.

Puolustusvoimat on lisännyt varusmiesten pukeutumista. Aiemmin, minun aikoina käytettiin sirpaleliiviä, nyttemmin luotivahvikkeiden kera. Keväisestä pakkasenestosta ei ainakaan ole kyse, mutta tiedä sitten, kuinka paljon 11 kg tuottaman lisätuskan takia painoa on lisätty. Vai kenties niitä räjähteleviä kranaatinheittimiä sekä sekoavia, palvelustovereitaan ampuvia varusmiehiä estämään?

Asiat alkavat kuitenkin hiljalleen luistaa. Olen vihdoin päässyt aloittamaan toimituksessa. Muutto toiselle kasarmille on vielä edessä. Puolittain olen aliupseerikoulusta jo päässyt, väärälle kasarmille tosin uudelleen. Mahtavaa!