Ei helvetti

Turkkilaisella lentokentällä pelättiin perjantai-iltana pommia, mutta hämmingin takana olikin suomalaisnaisen lemmentuska.

Turkkilaisen Anatolia-uutistoimiston mukaan Antalyasta Istanbuliin matkalla olleen koneen henkilökunta oli alkanut epäillä likaista peliä, kun suomalainen opiskelija vaati päästä ulos koneesta moottorien käynnistyessä. Kiireen syyksi paljastui naisen turkkilainen poikaystävä, jonka luota tämä ei olisi hennonut poistua.

Anatolian mukaan lentokone pääsi matkaan puolitoista tuntia myöhässä – ilman suomalaisnaista, joka pääsi pois lentokentän putkasta vasta, kun kone oli laskeutunut turvallisesti määränpäähänsä. Seurana poliisiasemalla hänellä oli uutistoimiston mukaan turkkilainen poikaystävänsä.

Helsingin Sanomat, hs.fi 27.2.2006

Mihin maailma on oikein menossa? Puoli vuotta poissa kotoa, uusia sananvapautta rajoittavia lakeja pohditaan Eduskunnassa suomalaisnaisen friikkaillessa lentokoneessa. Turkissa. Niin, ja koskas lintuinfluenssa tuhoaakaan maailman? Tuskin koskaan. Sosialismisuomen rappeutuneet vero- ja tullikäytännöt pyyhkinevät paskat pois lintuja nopeammin ainakin kotoisilta tantereilta. Vai millä joku voi perustella Kallasvuon saamia 31 000 euron sakkoja veropetoksesta tuodessaan tuliaisia Sveitsistä perheelleen?

Ehkä jäänkin Japaniin. Tullin läpi en ainakaan kävele.

Lisäys 28.2.2006:
Koska uskon vapaaseen maailmaan, en voi hyväksyä valtioiden protektionististä käyttäytymistä, oli perusteluina sitten perinnemaiseman säilyttäminen tai köyhän käsityöläisen ruokkiminen. Tuotannon suojeleminen esimerkiksi Euroopan Unionin alueella saattaa toimia alueen sisällä, mutta tuhoaa täysin kolmannen maailman valtioiden mahdollisuuden omaehtoiseen vientiin. Toiseksi, jos ostan auton ulkomailta, en vain pysty ymmärtämään miksi valtion pitäisi vetää välistä jotain. Valtio ei ole autokauppias. Joskus tämä liialliseksi paisunut instituutiohelvetti taitaa unohtaa ettei sitä olisi olemassa ilman siellä asuvia ihmisiä. Prioriteettien kertaaminen ei olisi pahitteeksi. Mutta ainiin, Suomessa ei suvaita muutosta. Anteeksi vaan, unohdin kokonaan.

Comments are closed.